Vinner av GULLBOKEN 2018

BOKBYEN vant Gullboken 2018 i klassen “Årets markeds- eller formidlingstiltak”.

Juryens begrunnelse var:
“Dette er et prosjekt litt utenom det vanlige i det tradisjonelle Bok-Norge. Bokbyen ved Skagerrak forener ulike aktører, og har et bredt samarbeid med den lokale bokhandelen Tvedestrand Bok & Papir, lokale antikvariater og Bokhotellet Lyngørporten. Sammen lages det bokarrangementer, boklanseringer og festivaler med totalt flere tusen besøkende gjennom hele året. I år fyller Bokbyen ved Skagerrak 15 år – og dette er en livsfrisk tenåring som er blitt godt kjent ut i forlags- og forfatterkretser.

Bokbyen har to godt besøkte festivaler, Hans Olav Lahlums krimfestival i februar og Bokstavelig Talt i mai. I år kommer det i tillegg en Fantasy-festival for ungdom, en reiselitteraturfestival til høsten og i juni blir det en egen jubileumsfestival.”

Helge Baardseth tok imot prisen på vegne av Bokbyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De øvrige vinnerne var:

Gullegget: Reinert Mithassel

Årets bokhandel: Bokhuset Libris i Tromsø

Årets redaktør: Lindy Andersen

Mer om vinnerne kan leses her

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.