– Vakkert er berre førenamnet… Setesdølen om Harald Olsens Salmer fra Sørlandet

Dannevig og Salmer Setesdølen 11.12.2015-Vakkert er (også) berre førenamnet på boka om salmediktarar frå landsdelen vår, skriv redaktør Sigurd Haugsgjerd i Setesdølen om boka SALMER FRA SØRLANDET. Her har Harald Olsen brukt både sørlendingar og folk med ei viss fartstid i landsdelen som kjelder. Difor er både biskop Bernt Støylen og Lista-presten Anders Hovden med i samlinga. her er både nytt og gammalt, velkjende strofer som alt har vore folkeeige i generasjonar, men også forholdsvis nytt stoff som t.d. frå  Håvard Rem og Tore Thomassen.

Alt er presentert med melodiar. Forfattaren gir også lesaren grundig innføring i definisjonen av kva ein salme eigentleg er, oppbygging og komposisjon. Boka, som er flott utstyrt, gir slett ikkje noko komplett framstilling av sørlandsk salmedikting, men er i det minste eit finfint utval som er oppbyggeleg lesnad. (Setesdølen 11.12.2015) Boka er gitt ut på Bokbyen Forlag, som Haugsgjerd omtalar som “landsdelens eige forlag”. Takk for det!

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.