Svensk suksess for Arne Bergersen med romanen Gustaf

Arne Bergersen

Arne Bergersen var et av hovednavna på litteraturfestivalen Frödingdagarna i Karlstad nylig, der han blei bokbada av viseordfører Tomas Sköld i Gustaf Frödingselskapet. Bergersen har skrevet den biografiske romanen Gustaf om den store svenske poeten Gustaf Fröding, og denne blei mottatt med stor begeistring i “Frödingland”. Etter bokbadet i Karlstad var det mange som kjøpte boka, og både Frödingselskapet og fødestedet Alsters herrgård har tatt inn romanen for salg. Frödingselskapet har også egen stand under den største bokmessa i Norden, i Göteborg i slutten av september, og også der vil det bli presentasjon av Arne Bergersens bok. – Det er veldig hyggelig at de fremste ekspertene på Gustaf Frödings liv iog diktning setter pris på arbeidet jeg har gjort, sier Arne Bergersen. Romanen Gustaf – en biografisk roman om Gustaf Fröding er gitt ut av Bokbyen Forlag. Bergersen er en av to Frödingambassadører i Norge, og har arbeidd lenge med dette stoffet både ved å skrive og i mange foredrag om dikteren Fröding rundt om i landet.

 

Mer om romanen:

Arne Bergersen: Gustaf. En roman om Gustaf Fröding

 

Gustaf er en biografisk roman om dikteren Gustaf Fröding. Teksten er skrevet i jeg-form, som en slags dagbok hvor hovedpersonens tanker, drømmer og opplevelser er sentrale. Boka har også kulturhistorisk interesse.

 

Gustaf Fröding vokste opp i Värmland, studerte i Uppsala, og var i perioder journalist i Karlstadstidningen. Som voksen tilbrakte han lange perioder på nervesanatorier, 1898–1905 på sinnssykeasyl. De første diktsamlingerneGuitarr och dragharmonika (1891) og Nya dikter (1894) førte til et sensasjonelt gjennombrudd. Der er han først og fremst en burlesk värmlandsk folkelivsskildrer («Det var dans borti vägen» og «Tre trallande jäntor»). Fröding skrev også vare naturbilder, refleksjonslyrikk og dikt fylt av sosialt opprør. I en fulltonende lyrisk poesi, i pastisjens form og i forskjellige forkledninger bekjenner han sin skyldfølelse og sin fremmedgjorthet.

 

Arne Bergersen, født på Nes, Hedmark i 1933. Pensjonert skolesjef i Arendal. Tidligere leder i flere organisasjoner og i Agder bispedømmeråd.

Bergersen har holdt foredrag om en rekke forfattere, og vært anmelder av ny litteratur i lokalpressen. Han har deltatt i lokalpolitisk arbeid og vært medforfatter av bøker om skolefaglige spørsmål. Han er også en av to «ambassadører» i Norge for Frödingsällskapet.

.

 

216 sider, innbundet

ISBN 978-82-8316-045-1

Kr 248

 

Mer informasjon i telefon 37 16 40 30. Boka kan også bestilles fra bokbyens nettbutikk.

 

 

Med vennlig hilsen

Bokbyen Forlag

 

Solveig A. Røvik, forlagssjef

 

 

 

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.