Stor stemning med over 100 menneske i lansering for Bengt Berg og Helge Torvund

Heleg Torvund, Bengt Berg og bokbadar Fredrik Wandrup på scenen i Kristiansand folkebibliotek.

Bengt Berg signerte.

Nøgde poetar etter lanseringa i Bjørneboedagene.

Paal-Helge Haugen og Bengt Berg er gamle venner og signerte nye bøker til kvarandre.

Den dyktige festivalsjefen Randi Berge Wandrup med Bengt Berg og Paal-Helge Haugen. Haugen las eigne tekster i Bjørneboedagane.

Over 100 menneske kom til lanseringa av Bengt Berg og Helge Torvunds diktsamling Medan våren vaknar, presentert som Nordisk mestermøte, under Bjørneboedagene i Kristiansand folkebibliotek fredag. I samtale med Fredrik Wandrup fortalte og las dei to lyrikarane både frå den nye felles samlinga på Heidruns/Bokbyen og frå tidlegare utgjevingar. Fleire gonger blei dei to avbrotne med applaus, og boksalet gjekk strykande etterpå. Onsdag kom vedtaket frå Norsk Kulturråd om at kulturrådet har kjøpt inn Medan våren vaknar til alle bibliotek i landet, og boka er på plass i alle gode bokhandlar og frå nettbutikken til Bokbyen Forlag.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.