Stor rift om bokbyens Lyngørbøker

Bokbyen forlag har gitt ut ungdomsboka «Senk Najaden!» av Øivind Berg og den store og alt nå kritikerroste komplette boka om slaget, Knut Heidems ”Slaget i Lyngør 1812. Najadens tokt i historisk lys”. Nå gleder vi oss over at folk kaster seg over bøkene, får kunnskap om den vanskeleige tida rundt 1812, om bakgrunnen for det tragiske slaget – og bakgrunn for å se slaget også utfrå vanlige folks perspektiv i en sommerkveld da krigen brått kom til Lyngør.

I “Senk Najaden!” følger vi tre ungdommer under slaget og i tida etter, fiktive personer satt inn i den historiske ramma. Øivind Berg er Norges mestselgende barnebokforfatter med over 70 bøker. Han har også skrevet mye av de store praktverka “Hummer” og “Makrell” på Bokbyen forlag og “Sørlandet – en veiviser til skjærgårdsparken” på Kom forlag.

Knut Heidem debuterer med den store boka om slaget i Lyngør, ei bok som i følge professor Ole Kristian Grimnes er ”det standardverk som det i dag er behov for. Mye, men av varierende kvalitet, har gjennom årene vært skrevet om denne hendelsen, og mange har fått sine oppfatninger preget av populærhistoriske verk og skjønnlitteratur. Det som nå trengs, er et verk som bygger både på litteraturen og på primærkilder, og som går så vel i dybden som i bredden. Denne boken har etter mitt skjønn nettopp disse egenskapene.” Kjøp Morgenbladet 6.-12. juli og les to heile sider om boka!

Begge bøkene er å få kjøpt i alle gode bokhandlar, hos Joker på Gjeving, Lyngør Husholdningshandel, Bokhotellet Lyngørportyen. Nybrygga på Gjeving og frå Bokbyen forlag post@bokbyenforlag.no og 37 16 40 30. Sjå også www.bokbyenforlag.no for bestilling på  nettet.

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.