Spennende møte med reiselitteratur

 

Hvor skal du reise – og hva skal du lese? Lørdag 6. oktober kan du bli kjent med reiselitteratur i Bokbyen – fra historisk, klassisk reiselitteratur til dagens reiseskildringer og reisehåndbøker.

Helge Baardseth er globetrotter og har i mange år vært redaktør av reisemagasinet Vagabond. Han er nå antikvarbokhandler i Tvedestrand og har spesialisert blant annet på reiselitteratur.

Hva er et kart? Hvordan har vi tegnet verden opp gjennom historien? Og hva sier kartene om oss selv? Forfatteren Thomas Reinertsen Berg, vinner av Brageprisen i kategorien sakprosa 2017 for boken Verdensteater!, vil gi oss en innføring i vitenskap og verdensbilder.

Thomas Reinertsen Berg (f. 1971) har arbeidet med kultur- og vitenskapsstoff i mange år. Han har vært litt over gjennomsnittet interessert i kart, før han en dag bestemte seg for å skrive den boken om karthistorie han selv kunne tenke seg å lese.

Harald Solfjeld forteller om sine utrolige og dramatiske opplevelser i seilbåt jorda rundt.

Harald har utrolige historier å fortelle gjennom sitt lange seilerliv på “de syv hav”. Det er bare å glede seg til hans kåseri.

PROGRAM for reiselivshelgen lørdag 6. oktober i Tvedestrand rådhus:

Kl. 14.00
Hvor skal du reise – og hva skal du lese?
Om kjent og ukjent reiselitteratur, om gammelt og nytt, av skjønnlitteratur og sakprosa – som alt handler om det å reise.
Helge Baardseth er globetrotter og har i mange år vært redaktør av reisemagasinet Vagabond. Han er nå antikvarbokhandler i Tvedestrand og har spesialisert blant annet på reiselitteratur. Han har også skrevet reiseskildringene Mannen fra Tamanrasset og Må snakke med folk – vindusplass på vagabondekspressen.
Entré kr. 100,-

Kl. 16.00
Hva er et kart? Hvordan har vi tegnet verden opp gjennom historien? Og hva sier kartene om oss selv?
Forfatteren Thomas Reinertsen Berg, vinner av Brageprisen i kategorien sakprosa 2017 for boken Verdensteater!, vil gi oss en innføring i vitenskap og verdensbilder.
Reinertsen Berg (f. 1971) har arbeidet med kultur- og vitenskapsstoff i mange år. Han har vært litt over gjennomsnittet interessert i kart, før han en dag bestemte seg for å skrive den boken om karthistorie han selv kunne tenke seg å lese.
Entré kr. 100,-

Kl. 18.00
Harald Solfjeld: Jorda rundt i seilbåt
Jordomseiling sluttet dramatisk 18. november etter 7,5 år og 60 000 nautiske mil (rundt ekvator er 24 000nm).
Lengste soloseilas var på 4000nm og varte i 30 døgn.
Harald Solfjeld ble kjent gjennom media da han ble reddet av Kystvakta utenfor New Zealand i fjor høst. Han har seilt mellom isfjellene på øst og sør Grønland. Var 8 mnd. på elver kanaler og innsjøer i USA og Canada. Gikk i 127 sluser i 2011. Han har seilt til Cuba, Mexico, Belize, Guatemala og øyene i Honduras og Colombia. Han har seilt gjennom Panamakanalen og til Galapagos, Påskeøya og rundt Kapp Horn. Han har vært i Argentina, Uruguai, Brasil. Fransk Guiana, og Suriname. Har vært i Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvadore, Mexico og Hawaii. Han har seilt i Kiribatti og Fransk Polynesia,  Cook Island, Western Samoa og til tre øyer i øygruppenTonga, følr han satt kursen for New Zealand hvor han havarerte i en kraftig storm ca. 100 nm før han skulle seile inn til en by som heter Whangarei, nord for Auckland.

Harald har utrolige historier å fortelle gjennom sitt lange seilerliv på “de syv hav”. Det er bare å glede seg til hans kåseri.
Entré kr. 150,-

Billett for alle tre reiselitteraturarrangementene: kr 300,-

 

Parallelt med reiselitteraturarrangementene arrangeres det FANTASYFESTIVAL for barn og ungdom med forfattermøter, bokpresentasjoner, skrivekurs og rollespill i Kulturklubben Tvedestrand rådhus:
Kl. 12.30: Nora Vinjor: Hvorfor er fantasy min favorittsjanger
Kl. 13.00: Ørjan N. Karlsson, bokbades av Nora Vinjor
Kl. 13.30: Tonje Tornes forteller om bokserien KIRE og om hvordan hun jobber med siste boka i trilogien.
Kl. 14.30: Tone Almhjell, bokbades av Nora Vinjor
Kl. 15.30: Sigbjørn Moestue forteller om hvordan han skaper sine fantasyunivers og deler skrivetips i et kort skrivekurs.
Kl. 18.00: Filmvisning (mer info kommer)

Følg også med på vår nettside og på Facebook.

Forbehold om endringer av programmet.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.