Bokbyer i verden

En bokby er en liten by eller tettsted der annenhånds og antikvariske bokutsalg er konsentrert. De fleste bokbyene har utviklet seg i tettsteder og mindre byer av historisk interesse eller av naturlig skjønnhet.

 

Bokbyen ved Skagerrak er medlem i IOB; International Organisation of Booktowns. Vi var også vertskap for den niende internasjonale bokbyfestivalen 2.-4. mai 2014.

Vertskap for den neste internasjonale bokbyfestivalen i mai 2018, er Clunes ved Melbourne, Australia. Dette er en spennende, gammel gullgraverby.

 

Oversikt over verdens bokbyer som er medlemmer i IOB,  finner du her.

 

 

Her er noen av våre nærmeste bokbyer:

Den Norske Bokbyen i Fjærland Bokbyen i Mundal i Fjærland ble grunnlagt i 1995, og har et titals utsalg av forskjellig størrelse: ferjeventerom, fjøs, bank, fryseri og postlokale. Bokbyen i Fjærland er åpent i sesongen 1. mai til 15. september, ellers etter avtale. Se mer informasjon på bokbyens egen hjemmeside.

 

 

Hay-on-Wye Verdens første og største bokby finner du i Wales.

Wigtown Skottlands nasjonale bokby og vennskapskommune med Tvedestrand kommune.

Borrby Bokby, Sverige fokuserer på barnebøker, kokebøker, hagebøker, kunst og musikk. I tillegg har de antikvariske bokhandlerne en fremragende kunnskap med opptil 40 års bransje-erfaring.

Borrby utvikler seg nå til det fysiske knutepunktet for Österlens forpliktelse til trykte medier – det handler om trykkeri; bøker, plakater, kart og bilder!

 

Torup Vår nærmeste bokbynabo, på Nord-Sjælland.

Sysmä Den finske bokbyen finner du litt nord for Lahti.''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.