Om Nobelprisvinner Liu Xiaobo og Dawit Isaak i Bokbyen

Kinesiske  og svensk-eritreiske Dawit Isaak er to av forfatterne Gabi Gleichmann vil snakke om i samtalen om forfulgte forfattere på Terna Kafé i Tvedestrand lørdag kl 1300. Liu Xiaobo ble satt i fengsel av kinesiske myndigheter da den norske Nobelkomiteen ga han Nobels fredspris. Journalisten og forfatteren Dawit Isaak ble fengsla i Eritrea uten rettssak i september 2001, og sitter fortsatt i fengsel. På kvelden kl 1800 presenterer Gabi Gleichmann den store europeiske slektskrøniken Udødelighetens elexir på Bokhotellet Lyngørporten.

 

Arrangementene med Gabi Gleichmann, mangeårige internasjonal forkjemper for ytringsfrihet og leder av PEN-foreningen i Sverige er et ledd i en serie arrangementer om ytringsfrihet i bokbyen og bokhotellet. I festivalen Bokstavelig talt i mai vil også foredrag og debatter om ytringsfrihet stå sentralt.

 

Velkommen til Terna Kafé kl 1300 og Bokhotellet Lyngørporten kl 1800. Og husk at restauranten på bokhotellet er åpen, bestill gjerne middag kl 1600 og utover der!

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.