Om Annemor Sundbøs bok Spelsau og samspill: Et mesterverk av en bok

Bondevennennen 4 - 29 jan-2016Det kommer stadig nye rosende omtalen av Annemor Sundbøs store bok Spelsau og samspill. Glansfull ull og lodne skjebnetråder,  utgitt på Bokbyen forlag i 2015. Du kan bestille boka her. Vi har også Kvardagsstrikk av Annemor Sundbø, se her for nærmare omtale.

 

Bondevennen:
Høysang til spelsauen
Sundbø boltrer seg over et vidt lappeteppe av innfall og utfall – boka er en leseropplevelse. …. Har du et bankende hjerte for sau – og i særdeleshet spelsau og ull – og ikke fikk boka til jul: spander den på deg. Du har mye å glede deg til!
Bondevennen, 2016:1

 

 

 

 

Varden 13 02 2016Avisa Varden:
En fabelaktig reise i ull (Sekser på terningen)
Et mesterverk av en bok
…. Et overflødighetshorn av en bok der forfatteren nøster opp alt hun kan om sau, ull, spinning, veving, strikking, kunst- og kulturhistorie. Og norrøn mytologi, hemmeligheter, jomfrumyter, herskerinner og egne teorier i og om spunnet garn. Puh, det er ikke lite kunnskap samlet her. Boken er dessuten spekket med bilder og illustrasjoner. Dertil skrevet og presentert med en smittende glød og entusiasme.

Forfatteren lar oss bli med på den historien Snorre ikke skriver om i sagaen, nemlig hvilke ressurser som skulle ti for å utstyre de 60 langskipene til Sigurs jorsalsferd med segl av vadmel, klær og tekstilstas. Hun har regnet på arbeidstimer. Karding, spinning og veving er fag den tidligere vevlæreren kan. Bare seilduk til ett skip tar rundt regnet 5 000 arbeidstimer. Seilene til hele flåten kan da hypotetisk utgjøre 30 000 arbeidstimer.

Annemor Sundbø er spesielt begeistret for den glansfulle ulla fra den nøysomme norske spælsauen og hva den har betydd for nordmenn.
… Få, om noen i Norge, vet nå mer om norsk strikking enn henne. Hun har tidligere utgitt flere bøker om strikking med bakgrunn i ”fillene” og kunnskapene sine.

 

I stabelen av korttidsholdbare bøker som gis ut under den heftige strikkebølgen som rir landet nå, skiller denne seg ut. Den er en perle. Sølvi Rui Fedog, Varden.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.