Ny bok om Monrad Mosberg og andre glemte blokadebrytere i Skagerrak under krigen

Onsdag 12.oktober kl 1900 i Tvedestrand fjordhotell:

anders-johansson

Anders Johansson forteller den glemte historia om da Skagerrak blei et tysk havområde under okkupasjonen av Norge og Danmark. Store minefelt sperret Sveriges forbindelser til verdenshavene. En gruppe mennesker forenes av en felles drivkraft om å trosse den tyske Skagerrak-blokaden. Mest unge menn, de fleste nordmenn. Boka forteller på dramatisk vis et stykke norsk-svensk-britisk historie som for mange hittil har vært ukjent. Den svenske forfatteren Anders Johansson har skrevet boka om de glemte blokadebryterne, som gjorde en viktig krigsinsnats. Blant dem er nå 98 år gamle Monrad Mosberg fra Sandøya.

Anders Johansson (født 1942) har 35 års fartstid som journalist i Dagens Nyheter. Han var den første korrespondenten for Dagens Nyheter i Afrika og dekket frigjøringskampene i det sørlige Afrika fra midten av 1960-tallet.

Etter årene i Afrika arbeidet Johansson i redaksjonsledelsen i Stockholm. Han kom i kontakt med norske krigsveteraner som i hemmelighet fikk sin militære opplæring ved Mälsåker slott like utenfor Stockholm under andre verdenskrig. Johansson ble intereressert i i frigjøringskampen på den skandinaviske halvøya, og i denne boken har han hentet fram igjen et nærmest glemt kapittel i forholdet mellom Sverige og Norge under krigen.

 

Inngangsbillet kr 100, kr 75 for bokbymedlemmer. Boka er til salgs for kr 399, og forfattaren kan signere om du ønsker det. blokadebryterne

Bestill gjerne middag før arrangementet på fjordhotellet ,tlf 3716 0300 eller i E-post: post@tvedestrandfjordhotell.no

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.