Norsk Kulturråd har kjøpt inn færøysk diktsamling frå Bokbyen Forlag

Marjun Syderbø Kjelnæs har gtt ut diktsamlinga "Rot Tripp", som nå er sendt til alle norske bibliotek.

Marjun Syderbø Kjelnæs har gtt ut diktsamlinga “Rot Tripp”, som nå er sendt til alle norske bibliotek.

Diktsamlinga ”Rot Tripp – Ord en route” av færøyske Marjun Syderbø Kjelnæs er kjøpt inn av Norsk Kulturråd, og blir nå sendt til alle bibliotek i hele Norge. Til saman 703 diktsamlingar er på veg frå Tvedestrand nå.
Bokbyen Forlag har gitt ut diktsamlinga, som er omsett frå færøysk av Lars Moa. Det er den andre færøyske diktsamlinga Bokbyen Forlag gir ut, og begge er godkjent for innkjøp av kvalitetsutvalet i Norsk Kulturråd.

 

Her er innkjøpet omtalt i færøyske nettavisa www.portal.fo

Marjun Syderbø Kjelnæs (fødd 1974) bur og arbeider som forfattar på Færøyane. Sidan debuten med novella Kópakona i 2001 har ho skrive både dikt, novellesamling, tre barnebøker, fire høyrespel,filmanuskript, skodespel og ei ungdomsbok og er omsett til norsk, dansk, islandsk, engelsk og fransk. Ho fekk Nordisk Skolebibliotekarforenings barnebokpris for Skriva í sandin i 2011 (norsk utgåve Skriv i sanden, Det Norske Samlaget 2014), og har fått fleire færøyske litteraturprisar. I den nordiske bibliotekveka 9.-15. november 2015 er ho ein av tre utvalte forfattarar som blir lese over heile Norden.

Lars Moa, fødd 1947, har omsett og gjendikta rundt 20 bøker av færøyske forfattarar.

Bokbyen Forlag har også gitt ut Jóanes Nielsen: Tapet mellom tidsaldrar, og Oddvør Johansen/Janus á Húsagarði: Den kloke ea, begge gjendikta av Lars Moa (2013).

omslag Rót Tripp.p65

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.