Nominert Gullboken

Bokdagen nærmer seg, og med den utdelingen av Gullboken-prisene. Gullboken er en bransjepris som har blitt utdelt av Forleggerforeningen siden 2014.

Prisen skal stimulere til engasjement, nyskaping og innovasjon i bransjen og deles ut til en eller flere personer eller bedrifter som gjennom prosjekter eller konsepter har tilført bransjen noe nytt og spennende, og dermed inspirert andre.

Bokbyen ved Skagerrak er blitt nominert i klassen Årets markeds- eller formidlingstiltak

Prisen tildeles en kampanje, formidlingstiltak eller annen form for publikumsrettet tiltak, som kan være lokalt, regionalt eller nasjonalt. Tiltaket bør ha bidratt til å spre og å øke entusiasmen og interessen rundt boka, uavhengig av plattform.

Om Bokbyen ved Skagerrak står det:

Bokbyen ved Skagerrak
Dette er et prosjekt litt utenom det vanlige i det tradisjonelle Bok-Norge. Bokbyen ved Skagerrak forener ulike aktører, og har et bredt samarbeid med den lokale bokhandelen Tvedestrand Bok & Papir, lokale antikvariater og Bokhotellet Lyngørporten. Sammen lages det bokarrangementer, boklanseringer og festivaler med totalt flere tusen besøkende gjennom hele året. I år fyller Bokbyen ved Skagerrak 15 år – og dette er en livsfrisk tenåring som er blitt godt kjent ut i forlags- og forfatterkretser.

Bokbyen har to godt besøkte festivaler, Hans Olav Lahlums krimfestival i februar og Bokstavelig Talt i mai. I år kommer det i tillegg en Fantasy-festival for ungdom, en reiselitteraturfestival til høsten og i juni blir det en egen jubileumsfestival.  

De øvrige nominerte i klassen er:

Podcastfestivalen til Aschehoug 

Faktasjekken – jakten på Norges beste sakprosa

Mer om Gullboken 2018 og de øvrige nominerte i alle klasser, kan du se her

Utdeling av årets Gullbok foregår på Latter i Oslo 6. juni.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.