Nesten to heilsider i VG om Birger Dannevig: Historiske foto fra Agder

I dagens VG er hovudoppslaget på litteratursidene om Birger Dannevigs “Historiske foto fra Agder” som Bokbyen forlag ga ut i desember. Journalist Kurt Bakkemoen og fotograf Lise Skogstad har intervjua Alf-Georg Dannevig og i tillegg fotografert flieie av dei same motiva i dag. I ein fyldig reportasjemed heile ti bilde presenterer avisa den sjeldne og vakre fotoboka. Sjå meir i VG søndag 13. januar side 46 og 47. Og boka får du i bokhandelen eller direkte frå post@bokbyenforlag.no.

Birger Dannevig (1921-1998) var frå Hisøya i Arendal. Lokalhistorikar, forfattar, fotograf og leiar for etterretningsorganisasjonen XU i Arendal under 2. verdskrigen. han hadde også eksamen som dispasjør (havarioppgjer for skip og last) og arbeidde ei tid for assuranseforeninga Gard. Bokdebuten var med “Arendal. Noen trekk fra byen og omegn” i 1950, og seinare ga han ut heile 65 bøker.

 

“Historiske foto fra Agder” er laga av Alf-Georg Dannevig (bildeutval), Øivind Berg (introduksjonstekstar) og Erik Laukvik (formgjeving).

 

Søk i artikler

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

Besøksadresse: Hovedgata 46, inngang Arne Garborgs vei
post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 9.00-17.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariater.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.