Lyngmyrelever knyttet med liv og lyst!

Paul tar seg alltid god tid og går grundig til verks når han lærer bort knoper og stikk.

Paul tar seg alltid god tid og går grundig til verks når han lærer bort knoper og stikk.

Lyngmyr 290316 6_DSC0207 L

Paul Madsen viser hvordan man begynner på en fender. Lærer Tore Værland innså straks at når en erfaren båtsmann demonstrerer tauarbeid, må det filmes! I bakgrunnen til høyre står Tvedestrandspostens journalist Anne Dehli Straum. (Foto: Guttorm Eskild Nilsen)

Paul Madsen og Guttorm Eskild Nilsen, forfatterne av boka «Knoper og stikk til nytte og pryd», har vært på Lyngmyr ungdomsskole i Tvedestrand og gitt elevene i en valgfagklasse innføring i knuter og tauarbeid.

 

 

 

 

 

 

 

Tvedestrandsposten var med, les reportasjen under:Lyngmyrknuter Tvp-rep L

Både elevene og forfatterne syntes det ble tre svært givende timer. Lærer Tore Værland var også meget tilfreds.

Guttorm understreket at hans medforfatter Paul Madsen er fullbefaren båtsmann, og dermed hører til de ypperste spesialistene på tauarbeid. Paul, en særdeles ungdommelig 84-åring, har holdt kunnskaper og ferdigheter vedlike etter at han gikk i land, og er blant de fremste innen knoper og stikk på nasjonalt plan.

 

Timene med Paul og Guttorm var innledningen til et prosjekt med tauarbeider. Ett av målene denne første dagen, var å lære det særdeles anvendelige pålestikket.

Ei av jentene kunne det allerede, og selv Paul var imponert da hun tok tauet bak på ryggen og i løpet av sekunder laget et perfekt pålestikk!

«Dette var gildt! Det er veldig moro å møte ungdommer som viser interesse for dette tradisjonsrike håndverket. Dette var dessuten noen usedvanlig hyggelige elever!» sa Paul Madsen da han pakket sammen.

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.