Litteraturhuset er reddet

Tvedestrand Bok & Papir eid av Solveig og Jarmo Røvik, overtar driften av Litteraturhuset Tvedestrand etter å ha inngått avtale med bobestyrer om overtakelse av bøkene og inventar fra Bokbyen Drift AS og Stiftelsen Bokbyen ved Skagerrak. Torsdag 31. oktober kl. 12 gjenåpnes 2. etasjen i Litteraturhuset. Her hadde Bokbyen Drift AS, Bokbanken Antikvariat. Nå overtar Røvik ansvaret og vil videreutvikle antikvariatet som Tvedestrand Antikvariat.

Netthandel
Det er også funnet en løsning for nettbutikken. Denne gir et kjærkomment salg for flere av antikvariatene spesielt i vinterhalvåret.

Grunnet konkursen i Stiftelsen Bokbyen ved Skagerrak har nettbokhandelen til Bokbyen ligget nede. Denne er om få dager igjen i full drift. Her finner du bøker fra bokutsalgene Bjørndahls Bokmølle, Locus Antikvariat og Tvedestrand Antikvariat.

Netthandelen finner du her

Antikvariatene Nynorsk og Exlibris er medlem i antikvarbokhandlerforeningen og deres bøker kan en finne på antikvariat.net.

Hans Olav Lahlum

Litteraturhuset som ble åpnet i mai var tenkt til mindre arrangement. Her har Tvedestrand Bok & Papir allerede flere arrangement på planen. Allerede 30. november kommer Hans Olav Lahlum på besøk der han vil presentere sin nye krimbok «Avklaringene» og biografien om Reiulf Steen. Harald Solfjeld vil også komme og signere sin nye bok «Leve en drøm – reise med vind». Det planlegges flere boksigneringer og andre arrangement på den koselige bokbyscenen og i bokhandelen utover. Du kan også få en hyggelig aften sammen med Guttorm Eskild Nilsen og hans univers i løpet av høsten.

Tvedestrand Bok & Papir har også et samarbeid med Tvedestrand Mannskor 5. desember på Tvedestrand Rådhus der også Harald Solfjelds nye bok «Leve en drøm – reise med vind» blir presentert.

Det vil satses på arrangement både for store og små, velkommen både til barnehager o.a. Scenen vil også kunne lånes/leies til mindre arrangement for andre. Det er bare å ta kontakt. Litteraturhuset er åpne for forslag på arrangement og ideer til temaer.

Bokbyen videre

Etter konkursene i Stiftelsen Bokbyen ved Skagerrak og Bokbyen Drift AS er det heller ingen drift i Bokbyens venneforening da denne lå under styret til Stiftelsen. Imidlertid er det satt ned et interimsstyre som jobber for å få opp igjen Bokbyen, da kanskje som en forening.

Tvedestrand Bok & Papir håper Litteraturhuset fortsatt vil være et viktig bidrag som en del av den fremtidige Bokbyen.

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.