Kulturrådet kjøper Medan våren vaknar til alle bibliotek

– Det er klart vi er stolte, sier forlagssjef Solveig Røvik i Bokbyen Forlag, etter at Norsk Kulturråd har vedtatt å kjøpe inn den nye diktsamlinga Medan våren vaknar av norske Helge Torvund og svenske Bengt Berg som oversetter hverandre. – At innkjøpsutvalget i kulturrådet nå sørger for at alle bibliotek i landet får boka er viktig både for leserne, forfatterne og forlaget, sier Solveig Røvik.

Forlagssjef Solveig Røvik

Tidligere har Bokbyen Forlag fått innkjøp av både HC Hanssens Plankeneger, to færøyske diktsamlinger av Jóanes Nielsen og Marjun Syderbø Kjelnæs, latviske Janis Jonevs og litauiske Giedra Radvilaviciute på ordninga for innkjøp av dei beste skjønnlitterære bøkene. Den svensk-norske diktsamlinga blir lansert i Bjørneboedagene i Kristiansand denne helga.

Meir om boka her.

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.