Krim skrevet i Flosta – solgt til 20 land!

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud debuterte som krimforfatter i vinter, etter å ha skrevet thrilleren ”Wienerbrorskapet” i Flosta. Torsdag kveld er han på plass i Museumshaven i Tvedestrand, Bokbyen ved Skagerrak. Det handler om nazister, sørlandssomre, en bestialsk massakre på en kristen sekt på en gård ved Oslo og et internasjonalt brorskap av naziforskere, ledet av en norsk rasebiolog. Arven etter brorskapet kaster lange skygger. Helt inn i vår tid. Politietterforsker Fredrik Beier er hovedpersonen i romanen. Sammen med den unge PST-etterforskeren Kafa Iqbal står Fredrik Beier overfor en krimgåte som vokser til en storpolitisk thriller med endetidssekter og ondsinnede konspirasjoner, der vår tids terror får næring av nazitidens levninger.

Ingar Johnsrud er journalist i VG. “Wienerbrorskapet” (2015) er hans debut som forfatter. Boken, og de to neste i denne planlagte trilogien, er raskt blitt solgt til 20 land, deriblant Frankrike, Russland, Italia, Nederland og Tyskland.

 

Museumshaven, Hovedgata 76, torsdag 16. juli kl 1900. Ingar Johnsrud Wienerbrorskapet

Søk i artikler



''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.