Knut Heidem nominert til Sørlandets Litteraturpris!

Juryen for Sørlandets litteraturpris har hatt over 90 bøker å velge mellom, og har nominert Knut Heidems “Slaget i Lyngør 1812. Najadens tokt i historisk lys” som ei av tre sakprosabøker som alle lesere nå kan stemme på for å kåre en vinner av Sørlandets litteraturpris.  Knut Heidem har også vunnet prisen for Årets Tvedestrandsbok og boka om slaget i Lyngør er blant de få sakprosabøkene som blei innkjøpt av Norsk Kulturråd i 2012.

Knut Heidem og Solveig Røvik med den prisnominerte boka Slaget i Lyngør 1812.

– For Knut Heidem og oss er dette en stor anerkjennelse. Dette er tredje gangen på fire år at Bokbyen forlag har bøker i finalerunden i Sørlandets litteraturpris, sier Solveig A. Røvik og Jan Kløvstad, forlagssjef og forlagsredaktør i  Bokbyen forlag.

Les mer om Sørlandets litteraturpris her. Du kan stemme på bøkene her.

Litteraturprisen er et kunstverk og en sjekk på kr 25 000. I fjor vant Harald Dag Jølle sakprosaprisen for første bind av Nansen-biografien. I år konkurrerer Knut Heidem med Håvard Rems Hank 8Schibsted forlag, Oslo) og Gunvald Opstads portrettsamling Sørlendinger og annet folk (Kolofon forlag, Oslo).

I klassen for skjønnlitteratur er det fire nominerte: Bjørg Øygarden  Dronningen av Myrion (CappelenDamm, Oslo), Bård Nannestad  Da Henrik Husten kom hjem (Vigmostad og Bjørke, berge), Terje Dragseth: Bella Blu (CappelenDamm, Oslo) og Ole Robert Sunde: Krigen var min families historie (Gyldendal, Oslo)

Søk i artikler

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

Besøksadresse: Hovedgata 46, inngang Arne Garborgs vei
post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 9.00-17.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariater.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.