Ivar Bøksle og Tvedestrand Mannskor

Torsdagskonsert med Tvedestrand Mannskor og presentasjon av Ivar Bøksle SØRLANDET SYNGER, og et innblikk i Vilhelm Krags diktning.

SØRLANDET SYNGER er en vakker gavebok til alle musikkinteresserte med hjerte for sørlandsk visekunst, sørlandsk kultur, sørlandske diktere eller har et spesielt forhold til SØRLANDET. Boka inneholder Ivar Bøksles favoritter illustrert av Jarle Bjørklund. En virkelig bokskatt som bør finnes i et hvert sørlandsk hjem.
Denne kvelden presenteres boka med lyd og bilder, og Tvedestrand Mannskor byr på sanger fra sitt repertoar. Ivar Bøksle skulle deltatt med smakebiter på Vilhelm Krags diktning, men er forhindret på grunn av sykdom.

Vilhelm Krags diktning står sentralt i Ivar Bøksle utvalg av det han kaller sine beste sørlandsviser, og han poengterer at Vilhelm Krag faktisk er aktuell også i vår tid. Vilhelm Krag var ikke bare opptatt av «det blide Sørland», for mange av hans dikt viser sørlendingens mange sider, og Krag setter fingeren også på sider som ikke er spesielt positive. Men det gjøres med humor og kjærlighet til landsdelen. Slik er det også med en annen av våre kjære sørlandsdiktere, Gabriel Scott, som også har fått en sentral plass i boka SØRLANDET SYNGER.

Vilhelm Krag
Tidligere fylkesmann i Vest-Agder, Ann-Kristin Olsen, med sterke røtter i Tvedestrand, kåserer om Vilhelm Krag. Ann-Kristin Olsen er med i ledelsen av Vilhelm Krag-selskapet, og hun har solid kunnskap om en av Sørlandets mest kjente forfattere. Så vi kan godt si at denne kvelden blir sterkt preget av Vilhelm Krag og hans diktning.

Møt opp i Tvedestrand rådhus torsdag 14. mars kl. 19:00.

 

Salg av Ivar Bøksles nye bok “Sørlandet synger”

Mer om “Sørlandet synger” kan du se her

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.