Vi gratulerer Jørn Lier Host og Vigdis Hjorth!

I dag fekk Jørn Lier Horst Rivertonprisen for Jakthundene. Bokbyen og bokhotellet gratulerer, og ønsker Jørn Lier Horst velkomen til Bokhotellet Lyngørporten fredag 26. juli og i Museumshaven i bokbyen i Tvedestrand laurdag 27. juli kl 1300.

I forrige veke fekk Vigdis Hjorth kritikarprisen for Leve posthornet. Ho kjem til bokbyen og bokhotellet 2., 3. og 4. mai, og skal både snakke om barndom og forelskelse for pensjonistar og bebuarar på Strannasenteret 2. mai, om Jørgen + Anne er sant for skoleelevar 3. mai og vere med i paneldebatt om ytringsfridom på bokhotellet i Bokstavelig talt-festivalen same kveld.  På dagtid 4. mai kan folk møte Vigdis Hjorth kl 1340-1410 Skagerrak Antikvariat om : Leve posthornet.

 

 

Vi gratulerer og ønsker prisvinnarane – og alle lesarane – velkomne til Bokhotellet Lyngørporten og Bokbyen ved Skagerrak!

 

Juryen seier dette om Jørn Lier Horst: Begrunnelsen for nominasjonen av «Jakthundene»:

«Nok en gang overbeviser forfatteren med solid, troverdig politikrim. Denne gangen er William Wisting i sitt livs krise; han blir selv etterforsket, og må se sitt politiliv i nytt lys. Journalistdatteren Line spiller en viktig rolle i boken og gjør den til både en far-datter-skildring og en beskrivelse av forholdet mellom politi og medier.»

Jørn Lier Horst er etterforskningsleder i politet, og har studert kriminologi, filosofi og psykolog. Hans debutbok «Nøkkelvitnet» kom ut i 2004, og han har etter det gitt ut en rekke bøker, familiefortellinger for teater, ungdomskrimbøker og kriminalnoveller.

 

Og om Vigdis Hjorth seier juryen:

Boken handler om kommunikasjonsrådgiveren Ellinor som opplever at livet hennes får dypere mening når hun kaster seg inn i kampen mot innføringen av EUs tredje postdirektiv. Temaer i boken er ensomhet, eksistensialisme og å finne noe som er større enn en selv.

– I «Leve posthornet!» er det uhyre forfriskende når distriktspolitikk og triviell velferdslobbyisme invaderer livet til Ellinor og snur opp ned på det chic-litt-lignende universet til fortellingens hovedperson, sa litteraturkritiker og medlem i Kritikerlaget, Henrik Keyser Pedersen, da han overrakte prisen.

 

 

 

 

 

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.