Gaute Heivoll med bok og film til bokhotellet

 

Gaute Heivoll kommer til Bokhotellet Lyngørporten 28. oktober.

Gaute Heivoll kommer til Bokhotellet Lyngørporten søndag 28. oktober for å snakke om den prisbelønte romanen ”Før jeg brenner ned” og andre bøker han har skrevet. Også Staffan Strandbergs vinnerfilm fra Chicagofestivalen, ”Himmelen bak huset” blir vist, og det blir en samtale med Heivoll om forfatterskapet hans. Gaute Heivoll har vunnet Sørlandets litteraturpris tre ganger.

Gaute Heivoll fikk Brageprisen, den gjeveste norske litteraturprisen, for ”Før jeg brenner ned” i 2010.  Utgangspunktet er våren 1978: En pyroman går løs i Finsland. I en hel måned har han herjet, og frykten stiger i den lille bygda. KRIPOS har sammen med det lokale politiet etablert base i den gamle kommunestyresalen. “Men dette er jo galskap,” hvisker folk til hverandre. Pyromanen må tas, men sporene er få. Dagen etter vil det hele være over, men først etter den verste natten av dem alle.

Den samme søndagen blir det ført en gutt til døpefonten i Finsland kirke. Den gutten heter Gaute Heivoll. Og med denne forbindelsen som utgangspunkt rekonstruerer Før jeg brenner ned det som hendte våren 1978, og det som skulle vise seg å være en av Norgeshistoriens mest omfattende og dramatiske pyromansaker. Hvem var mannen som tente på? Hvorfor gjorde han det? Og hva med gutten som ble døpt den dagen, og som hele sitt liv har levd med historien om brannene? Hva ble det av ham?

Boka er oversatt til 17 språk, og også norske forfattere roser Heivoll. Karin Fossum skriver at Før jeg brenner ned er “En av de beste bøkene jeg noen gang har lest” og Edvard Hoem kaller Gaute Heivoll ” den fremste blant dei unge.”  Ingvar Ambjørnsen kaller Gaute Heivoll ”En ung forfatter med stor F.”

Gaute Heivoll begynte tidlig å skrive, oppmuntret av en norsklærer som gav ham lov til å utfolde seg kreativt. Han debuterte i 2002 med samlingen Liten dansende gutt. Året etter kom hans første roman Omars siste dager, og Heivoll ble av Lars Saabye Christensen kåret til “en betydelig stemme i den unge samtidslitteraturen.” I 2005 fulgte han opp med den fantastiske og ambisiøse romanen Ungdomssangen. Høsten 2010 opplever Heivoll sitt litterære gjennombrudd med romanen Før jeg brenner ned. Boken ble hyllet av lesere og et samlet pressekorps. Romanen er solgt til 18 forlag i 17 land. I 2011 kom den kritikerroste romanen Kongens hjerte.

Også barneboka ”Himmelen bak huset” har vakt oppsikt, og Staffan Strandberg fra Vennesla vant førsteprisen på den store internasjonale barnefilmfestivalen i Chicago for filmatiseringa av boka. Kortfilmen blir vist på storskjerm på bokhotellet.

Bokhotellet Lyngørporten, Gjeving  søndag 28. oktober kl 1500. Kr 150,00 (kr 125,00 for medlemer i  Bokbyen ved Skagerrak) inkl kaffi/te og kake. Restauranten åpen kl 1300-1800.

Gaute Heivoll i samtale med Jan Kløvstad, visning av filmen ”Med himmelen bak huset”. Mat i restauranten frå kl 1300.

 

Meir informasjon: prosjektleiar Jan Kløvstad i Bokbyen ved Skagerrak 91 80 82 56

 

Søk i artikler

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

Besøksadresse: Hovedgata 46, inngang Arne Garborgs vei
post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 9.00-17.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariater.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.