Fordømte ’94 (Bokbyen Forlag 2016) blir film i Latvia

Fordømte ’94 blir film

Sommeren 2019 lanseres filmen Jelgava ’94  i Latvia, bygd på suksessromanen med samme navn av Jānis Joņevs. Jelgava’94 er et portrett av en generasjon i 1990-åra, søkende etter sin egen identitet og fans av alternativ kultur.  Latvias filminstitutt skriver: Dette er en rørende historie om oss som ungdommer, når alle er imot hele verden og prøver å ikke bli “en av dem”. Boka blei utgitt på norsk av Bokbyen Forlag i 2016 under tittelen Fordømte ’94, som den aller første roman oversatt fra latvisk til norsk noen gang. Boka er oversatt av Snorre Karkkonen Svensson, og fikk EUs litteraturpris.

Noen av Latvias fremste filmskapere står bak filmen om boka som har solgt i mer enn 10 000 eksemplarer i Latvia, og blir oversatt til stadig flere språk. Her er mer om den spennende  boka.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.