Fantasyfestivalen 2019

ÅRETS FANTASYFESTIVAL ER DESSVERRE AVLYST. DETTE BEKLAGER VI STERKT.

 

Årets Fantasyfestival i Tvedestrand åpner fredag 27/9 i Litteraturhuset kl. 18.00. GRATIS inngang.

Fredagsprogrammet i Litteraturhuset varer fra kl. 18.00 til kl. 21.00, og denne kvelden får du møte og høre fantasyforfatterne Steffen Sørum (Dødsenglene), Mari Moen Holsve (Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna) og Torbjørn Øverland Amundsen (Bian Shen).

Lørdagsprogrammet i Litteraturhuset varer fra kl. 11.00 til kl. 16.00, og denne dagen får du både lese- og skrivetips og kan høre spennende samtaler mellom Nora Vinjor Røssland og forfatterne Mari Moen Holsve (Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna) og Robert Næss (Byrået for ikke hendelser – episode 1: Zombieland og Byrået for ikke hendelser – episode 2: Neanderland).
Denne dagen får du møte og høre Steffen Sørum presentere lesetips “GOOD READ”, Tone Almhjel gir deg skrivetips og Nora Vinjor Røssland bokbader forfatterne Mari Moen Holsve (Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna) og Robert Næss (Byrået for ikke hendelser – episode 1: Zombieland og Byrået for ikke hendelser – episode 2: Neanderland).

OUTLAND Kristiansand har stand og holder presentasjoner knyttet til Magma, Dungeons & Dragons, Harry Potter og alt det nye som rører seg på spill- og tegneseriefronten.

Følg med på Fantasyfestivalens FB-side

Litt om forfatterne du møter:

Steffen Sørum (født 13. februar 1976) er forfatter og førsteamanuensis i skrivekunst. Han arbeider nå som faglig leder for Forfatterutdanningen ved Norsk barnebokinstitutt og har tidligere vært ansatt som forlagsredaktør i barne- og ungdomsredaksjonen i forlaget Cappelen Damm.
Steffen Sørum debuterte som forfatter med romanen “Du elsker meg” i 2000.
Høsten 2008 lanserte han bokserien “Korsfarerne”, en barnebokserie på fem bøker om den frankiske gutten Stefan som reiser til Det hellige land.
2011 lanserte han første bind i sci-fi-trilogien “Dødsengler” en fremtiddystopi hvor et såkalt ettkjønnspolitikk er innført og hvor kun jentebarn avles opp. Bokserien ble utgitt på fire år og avsluttet i 2015.
I 2016 ble han nominert til Brageprisen for boken “Skriv genialt” som han skrev sammen med Eldrid Johansen og Ingrid dos Santos (illustrasjon). Mottok Kulturdepartementets pris for beste fagbok for “Skriv genialt” samme år.

Mari Moen Holsve (født 20. oktober 1986) er forfatter og litteraturviter.
Hun har studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, oversetting og interkulturell kommunikasjon ved Universitetet i Agder og screenwriting på UCLA i California.
Hun debuterte som forfatter i 2006, 19 år gammel, med “Skjelka-Agenten” (2006). Hun har også gitt ut “Rasp” (2008), “Ingen sover trygt i natt” (2017), “Ingen slipper unna” (2019) og serien “Halvgudene” – fantasyromaner for ungdom. Alle bøkene er utgitt på Cappelen Damm Forlag.
For “Rasp” ble Holsve nominert til UPrisen 2008, og hun fikk Arks barnebokpris 2011 for Halvgudene, som tidenes yngste vinner (25 år), og i 2019 fikk hun Bokslukerprisen, som deles ut av Foreningen !les, for boka “Ingen sover trygt i natt”.

Holsve har siden 2014 skrevet fortellingene til den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Hun har også skapt historienes hovedpersoner, Asbjørn og Astrid, som fungerer som maskoter for kampanjen.
I tillegg til å skrive, har Holsve også jobbet som oversetter for Donald Duck & Co. Hun har sittet i redaksjonen for nettstedet Ubok.no, er nestleder i Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og tidligere leder i Fabelprosalauget.

Tone Almhjell (født 19. august 1973) er barnebokforfatter innen fantasy-sjangeren. Almhjell har master i engelsk litteratur fra Universitetet i Oslo. Hovedoppgaven handlet om Ringenes herre av Tolkien. Hun har også studert ved Universitetet i Liverpool. Derfra har hun en master i Science Fiction.
Hun arbeidet fem år i Adresseavisen før hun i 2006 brøt opp fra journalistyrket og besluttet å satse som forfatter. Første bokmanus ble påbegynt på norsk, men underveis bestemte hun seg for å satse på det engelskspråklige markedet, og boka ble fullført på engelsk. Hun fikk bokprosjektet med tittelen “The Twistrose Key” antatt og utgitt på Dial Books, en del av Penguin-forlaget, som kjøpte rettighetene både til debutboka og en bok til. Den ble solgt til ti land før den var utgitt.
Denne debutboka ble oversatt til norsk av forfatteren og hennes søster Line Almhjell, og utgitt på GyldendalForlag. Her fikk den tittelen “Vindeltorn” (2013) og boka ble fulgt opp med “Maretorn (2016).
Tone Almhjell holder skrivekurs i inn og utland – på norsk og engelsk, og hun får gode tilbakemeldinger på sin metodikk og kontakten med leserne og de skrivelystne.

Torbjørn Øverland Amundsen ( født 3. januar 1979) har skrevet siden han var 15. Han skriver blant annet lyrikk, noveller, filmmanus og romaner. Hans debutroman er pr dags dato solgt til Italia, Danmark, Tyrkia, Ungarn og Sør-Korea. Han har også stor glede av å være frilanskonsulent, både som manuskonsulent og som frilansredaktør. Han formidler gjerne historiefortelling, skrivekunst og prosesser knyttet til kreativ tenkning for både barn og voksne.
Torbjørns forfatterskap rommer også Fantasysjangeren, hvor trilogien “BIAN SHEN” på Gyldendal forlag er sentral.

Robert Næss (født) er forfatter og regissør utdannet ved London Film School. Han har studert idéhistorie og teatervitenskap ved UiO.
Robert Næss har regissert kortfilmer og dokumentarfilmer. Sist aktuell med spillefilmen “The Rocka” (2012, regi/medforfatter). Robert er hovedforfatter på komedieserien “Alle sammen sammen” for NRK super.Som barnebokforfatter er han kanskje best kjent for “Byrået for ikke-hendelser – episode 1: Zombieutbruddet» som ble nominert til Bokslukerprisen 2019.

– Det er en svimlende tanke at 80 000 barn har lest boka mi. Jeg takker for at de har lest og stemt, og håper at de fortsetter å sluke bøker, uttrykte forfatter Robert Næss etter at resultatet av avstemning blant lesere om hvilke bøker som skulle til superfinalen til Bokslukerprisen som arrangeres av foreningen !Les.

Andre bok i serien “Byrået for ikke hendelser – episode 2: Neanderland” kom i 2018. Begge bøkene på forlaget Juritzen jr.

Detaljert program:

 

FREDAG 27. september i Litteraturhuset i Tvedestrand

Kl 18.00: Festivalåpning

Kl 18.15: Bokbad. Nora Vinjor Røssland i samtale med forfatter Steffen Sørum om ”Dødsengler”

Kl 19.00: Forfatter Mari Moen Holsve: ”7 regler for en vellykket fantasytrilogi”

Kl 20:00: Forfatter Torbjørn Ø. Amundsen presenterer trilogien «Bian Shen»

LØRDAG 28. september i Litteraturhuset i Tvedestrand:

Kl 11.00: Festivalåpning, festivalens dag 2

Kl 11.15: Steffen Sørum: ”GOOD READ” – om fantasy, tegneserier og science fiction – lesetips

Kl 12.00: Bokbad. Nora Vinjor Røssland i samtale med forfatter Mari Moen Holsve om boka «Ingen sover trygt i natt»

Kl 13.00: Forfatter Tone Almhjell: Om å skrive fantasy – skrivetips

Kl 14.00: Bokbad. Nora Vinjor Røssland i samtale med forfatter Robert Næss

Kl 15.00: OUTLAND – en verden av fantasy, tegneserier og spill – presentasjon av ”Dungeons & Dragons”

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.