Fantasyfestivalen 2018

Fantasyfestivalen 2018 er en helt ny satsing på tilbud til unge lesere i Bokbyen i Tvedestrand. Siste helgen i skolenes høstferie, 5.–6. oktober settes fokuset på fantastiske fortellinger, fantasylitteratur og tegneseriebøker som først og fremst rettes mot unge lesere.

Ungdomshelg i Bokbyen

Vi vet at svært mange tenåringer og unge voksne leser fantasy når de først leser, men dessverre er utvalget av gode bøker i denne sjangeren mangelvare i Bokbyens antikvariater. Dette skyldes både at denne sjangeren er relativt ung, selv om også klassiske episke fortellinger gjerne kan gis merkelappen «Fantasy».

Uansett ønsker vi alle hjertelig velkommen til en spennende fredagskveld og en innholdsrik lørdag i Kulturklubben, Tvedestrand rådhus.

Program med spennende forfattermøter

Fredag 5/10 Kulturklubben Tvedestrand rådhus:
Kl. 18.00: Tonje Tornes, tegneserieredaktør i Egmont snakker om tegneserier og presenterer tegneserieboka «NORDLYS» av Malin Falch.
Kl. 19.00: Ørjan N. Karlsson presenterer boka «Nattspeilet» og inviterer til fantasy-rollespill.

Lørdag 6/10 Kulturklubben Tvedestrand rådhus:
Kl. 12.30: Nora Vinjor: Hvorfor er fantasy min favorittsjanger
Kl. 13.00: Ørjan N. Karlsson, bokbades av Nora Vinjor
Kl. 13.30: Tonje Tornes forteller om bokserien KIRE og om hvordan hun jobber med siste boka i trilogien.
Kl. 14.30: Tone Almhjell, bokbades av Nora Vinjor
Kl. 15.30: Sigbjørn Moestue forteller om hvordan han skaper sine fantasyunivers og deler skrivetips i et kort skrivekurs.
Kl. 18.00: Filmvisning (mer info kommer)

ØRJAN N. KARLSON skriver krim, science-fiction og fantasy, og mange er kjent med bøkene i serien Lansetrilogien (TIDSROSEN, SJELENES BRØNN) og Bifrostserien (YLVA OG MYLDERMØRKET og boka NATTSPEILET)
SIGBJØRN MOESTUE  har så langt utgitt 14 bøker, et teaterstykke og har vært med på å skrive drama for tv. Foreløpig siste utgivelse er “I morgen er alt mørkt – Marlens historie”, som er oppfølgeren til U-prisvinner “I morgen er alt mørkt – Brages historie”.

TONJE TORNES er tegneserieredaktør og kommunikasjonssjef for Egmont Kids Media. På fritiden prøver hun å bli ferdig med den siste boken i Kire-serien. Bok 1 – Hulder kom i 2013 og bok 2 – Forbannet i 2015. Hulder ble stemt fram som favoritt av leserne til barnebok-kritikk.

TONE ALMHJELL skriver både på norsk og engelsk. For tolv år siden bestemte hun seg for å si opp journalistjobben, selge leiligheten og skrive fantasy på heltid. Hennes første roman, Vindeltorn (The Twistrose Key), ble antatt av amerikanske Penguin og utgitt over store deler av verden. Den ble kåret til en av de ti beste barnebokdebutene i 2013 av American Booksellers Association, ble anmeldt i New York Times og the Sun, og utropt til årets beste barnebok av Irish Independent Times. Her hjemme ble den blant annet nominert til ARKs barnebokpris og var en av de mest solgte barnebøkene det året. I 2016 kom Maretorn (Thornghost), som er en frittstående oppfølger til den første boka. Den fikk også strålende kritikker og ble nominert til ARKs barnebokpris og Bokslukerprisen.

 

Mer informasjon kommer her og på våre egne Facebooksider – Fantasyfestivalen – følg med!

Følg også med på vår nettside og på Facebook.

Forbehold om endringer av programmet.

Søk i artikler

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 10.00-16.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariat.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.