Detektivbyrå nr. 2 på sporet i Tvedestrand

Snart starter innspillingen av “Mørkemann” i Bokbyen.

Barnebøkene om "Detektivbyrå nr 2" av Jørn Lier Horst blir nå film. Og deler av filmen blir spilt inn i Tvedestrand – Bokbyen ved Skagerrak.

Barnebøkene om “Detektivbyrå nr 2” av Jørn Lier Horst blir nå film. Og deler av filmen blir spilt inn i Tvedestrand – Bokbyen ved Skagerrak.

Barneboka ”Operasjon Mørkemann” av Jørn Lier Horst skal spilles inn i Tvedestrand, som for anledningen blir omdøpt til ”Elvestad”. Vi tror at mange vil kjenne seg igjen i miljøet når nettopp Tvedestrand skal spille rollen som småbyen Elvestad i bokserien om Detektivbyrå nr. 2”.

Barnebokserien har blitt en skikkelig suksess, og snart er bok nummer 15 i serien klar til utgivelse. ”Operasjon Mørkemann” er første boka i serien, og hvis filmen blir en like stor suksess som bøkene, vil sannsynligvis Tvedestrand bli kjent som filmbyen Tvedestrand i tillegg til Bokbyen Tvedestrand.

Bøkene finner du selvsagt i Bokbyen. Ta en tur innom Tvedestrand Bokhandel og spør Jarmo Røvik om barnebøkene til Jørn Lier Horst. I tillegg til serien ”Detektivbyrå nr. 2” skriver også Lier Horst en serie til for unge lesere: ”CLUE-serien” fra Kagge forlag. Og for voksne lesere bør serien om politimannen William Wisting være kjent. Den siste krimboka i denne serien, Katharina-koden” kom for noen uker siden og plasserte seg raskt på bestselgerlistene. I Bokbyen finner du selvsagt også Lier Horst tidligste utgivelser.

Forfatter Jørn Lier Horst liker godt at valget falt på Tvedestrand som lokasjon for filmopptakene, for som han sier: ”Tvedestrand er en by for mysterier”. Han tenker selvsagt på alle de engasjerende krim-arrangementene i Bokbyen i forbindelse med Hans Olav Lahlums krimfestival, som arrangeres hvert år i februar måned. Det er mindre enn et halvt år til neste krimfestival, og vi anbefaler å merke av i kalenderen for 16.–18. februar 2018.

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.