Bokbyforfatter Øivind Berg får Arendals kulturpris

Øivind Berg får Arendals kulturpris 17. oktober. Her er han med hummer i forbindelse med praktverket Hummer på Bokbyen forlag.

Gjennom flotte bilder og illustrasjoner som spiller godt på lag med teksten er bøkene hans kjent for å fremme leselysten hos barn. Til sammen har han solgt flere bøker for barn og ungdom enn noen annen faktabokforfatter, skriver Arndal kommune i begrunnelsen for å gi Øivind Berg årets kulturpris.

Bokbyen gratulerer, og er stolte over at en av våre mest aktive forfattere får en slik hedre. Øivind Berg har gitt ut bøker både på CappelenDamm forlag og Bokbyen forlag. Vi har gitt ut barneboka Fang & Spis, ungdomsboka Senk Najaden! og de to praktverkene Hummer og Makrell. Bøkene om hummer og amkrell er laget av Øivind Berg sammen med Jo van der Eynden, Jan Atle Knudsen og Øystein Paulsen. Det er også Øivind Berg som, har stått for utforming av skiltene ved alle bokutsalga, formgiving av www.bokbyen-skagerrak.no og brevarka våre.

 

Ordfører Einar Halvorsen ovverrakte prisen under Bynatt i Arendal torsdag kveld, og forlagssjef Solveig A. Røvik hadde med blomster både fra CappelenDamm og Bokbyen forlag.

 

Gratulerer, Øivind Berg!

 

Bøkene hans kan bestilles fra post@bokbyenforlag.no.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.