Bokbyen gratulerer Dagfinn Bakke med fylkeskulturprisen i Nordland!

Dagfinn Bakke

Dagfinn Bakke

I kveld fekk Dagfinn Bakke fylkeskulturprisen i Nordland, utdelt under festmiddag med fylkestinget. Vi i Bokbyen gratulerer, og takkar for at vi fekk gi ut praktverket Det stivnede hav. En bok om kunstneren Dagfinn Bakke, da Dagfinn Bakke fylte 80 år i 2013.  Her er prisutdelinga presentert av Lofotposten. I boka presentererBjørn Tore Pedersen både kunsten hans og livet hans, vel verd å lese!

 

Grip sjansen: Ny kunstbok om Dagfinn Bakke

 DET STIVNEDE HAV.

EN BOK OM KUNSTNEREN DAGFINN BAKKE
av Bjørn Tore Pedersen.

 

Billedkunstneren Dagfinn Bakke er særlig kjent for sine vakre nordlysbilder, som blant annet har fått det internasjonale amerikanske tidsskriftet «National Geographic» til å utrope ham til en de fremste akvarellmalerne i Skandinavia.

Omslagsbildet på Det stivnede hav. En bok om kunstneren Dagfinn Bakke.

Omslagsbildet på Det stivnede hav. En bok om kunstneren Dagfinn Bakke.

Med sin strek i Lofotposten ble Dagfinn Bakke – DAN – selve inkarnasjonen på nordnorsk vidd og humor. Dagfinn Bakke har illustrert en rekke bøker, og har illustrert alle Arthur Arntzen sine folkekjære bøker om Oluf og de andre uforlignelige typene i Rallkattlia, og en mengde andre bøker. Kunstneren fra Kanstadbotn og Svolvær er vår fremste illustratør av den nordnorske humoren. Han har også vunnet internasjonale priser for karikaturene sine.

Dagfinn Bakke er en av våre fineste og mest allsidige billedkunstnere. Påvirket av menneskene, lyset og fargene i den nordnorske naturen, som han selv er en del av.

– Jeg tror Lofotfjellene hilser Dagfinn Bakke velkommen, sa hans mangeårige og gode venn Kaare Espolin Johnson.

Bjørn Tore Pedersen er NRK-journalist og forfatter og har tidligere skrevet bøker om Kaare Espolin Johnson, Oscar Bodøgaard og Adelsteen Normann, og om Hurtigrutas fantastiske tur med fjernsynsdekning minutt for minutt. Boka blir lansert i Galleri Arctandria i Oslo 7. september, der Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad holder åpningstalen.

Bjørn Tore Pedersen: Det stivnede hav. En bok om Dagfinn Bakke

Ca. 270 sider, rikt illustrert med kunst og fotografier.

ISBN 978-82-92920-39-8

 

Utsalgspris kr 398
30 % rabatt, full returrett. Fraktfritt ved bestilling av 5 eks.

Bestillingen sendes: post@bokbyenforlag.no

Bokbyen Forlag AS, Pb 101, 4902 Tvedestrand, Tlf. 37 16 40 30

 

 

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.