Om Gunvald Opstad (82):

«Opstad har som journalist og forfatter gjort mye for å dokumentere det sørlandske kulturliv. Han var i 34 år en markant journalist i Fædrelandsvennen, og har skrevet 15 bøker.»

«Nå har han skrevet sitt mest personlige verk hittil – «Min far Emanuel». Boka er en levende tolkning av dagboksnotater, regnskap og andre fakta, som åpner seg og får liv under forfatterens rutinerte hender. Juryen vil framheve hans mangeårige presise, humoristiske og til tider krasse penn som har satt solide spor i landsdelen.»

Om Annemor Sundbø (67) heiter det:

«Hun har utgitt flere bøker om mønstre og strikking, stilt ut i en rekke land og holdt kurs og foredrag i spinning og toving i Europa, USA og Afrika. Hun har tatt initiativet til Norges første strikkekafé i Kristiansand, arrangert strikkecruise på elvedamperen Bjoren og årlige kulturdager på Ose. Hun var sentral i arbeidet med å bevare Sjølingstad Uldvarefabrik i Lindesnes som et levende museum. Sundbø driver i dag vev- og strikkestoga Ose Ullvare i Setesdal. Hun har mottatt en rekke stipendier, priser og utmerkelser.»

Juryen har bestått av kulturstyreleiar Terje Næss (Ap), nestleiar Kristin Wallevik (H) og medlem Harald Sødal (H).

Prisen består av ein skulptur av Alfred Vaagsvold og ein gåvesjekk på 25.000 kroner.

Gratulerer!