Bokbybok blir film i Latvia!

Jãnis Jonevs har debutert med Fordømte ’94, ein heavy metalroman som har slått alle salsrekforar i Latvia og nå er på veg ut i mange euopeiske land.

Romanen Fordømte ’94 av Janis Jonevs, utgitt av Bokbyen Forlag i 2016 som den aller første roman oversatt fra latvisk til norsk, skal nå bli film.  Den latviske originalboka hadde tittelen Jelgava 94. Filmen blir laga av regissøren Janis Abele. I katalogen Films from Latvia 2017-2019 står det at filmen Jelgava 94 “er basert på bestselgeren Jelgava 94 plassert i den latviske byen Jelgava i 1994. Filmen tar oss dypt inn i tenåringsverdenen på den tida, og kombinerer den personlige beretninga til tenåringen Janis som forsøker å finne seg selv ved å bli med i en subkultur, samtidig som romanen er en dyktig, detaljert og nærmest dokumentarisk beskrivelse av begynnelsen på den andre selvstendighetsperioden i Latvia. Jelgava 94 er et portrett av en generasjon på 1990-tallet som søkte etter deres egen identitet og var fans av en alternativ kultur. dette er en rørende historie om oss som ungdommer, når alle er imot hele verden, og prøver å ikke bli som alle andre. Men kan vi holde løftet vårt?”

 

Boka Fordømte ’94 er oversatt av Snorre Karkkonen Svensson. Bestill gjerne boka fra Bokbyen Forlag.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.