Barnas bokbysommer: Lille SpøkElse med Morten Gray

Morten R Gray (foran) og per Vie med spøkelsesbok for de minsteFå kan engasjere som Morten Gray, – møt han i Museumshaven midt i bokbyen onsdag 5. august kl 1330 med livaktig og engasjerende forestilling bygd på barneboka Lille SpøkElse, som han har laga sammen med tegneren Per Vie. Programmet passer for alle fra 4 år og oppover. Inngangsbilletten er kr 30.

 

– UHUUUUUH! Insektene vil spise meg, roper lille SpøkElse redd.
Men stemmer det? Er ikke insektene reddere for et spøkelse
enn et spøkelse er for bittesmå dyr? Og hvorfor er vi så redd
for så rare ting?
Les mer om skumle små, ting som lille SpøkElse opplever.

 Lille SpøkElse er et helt vanlig spøkelse. I hvert fall nesten. Hun bor i et stort og rart hus med mange kriker og kroker. Else er glad i deilig mat. Og å sykle rundt på den fine, gule trehjulssykkelen sin. Men hun har en liten hemmelighet: Else er redd for ganske mange ting. Når det regner, er hun redd for de rare dråpene. Og hun liker ikke insekter. Men hun forstår etter hvert at insektene er reddere for henne enn hun bør være redd for dem!Omslag SpøkElse

Instrumenter er forresten ganske skumle greier. Det synes Else. Og tenk hvor farlige skygger kan være! UHUUUUH! Nei, det er ikke greit å være et lite spøkelse som er litt nervøs for småskumle ting.

Lille SpøkElse som blir redd for alt er en bok med fire historier som passer til barn mellom 2 og 5 år som liker å bli lest for. Også barn mellom 6 og 8 vil ha stor glede av å lese boken og le av de morsomme illustrasjonene.
Og hvem vet; kanskje barna selv lager historier om Else og nye ting hun er redd for? Da vil vi gjerne høre fra dem!

Forfatter Morten Robert Gray har hatt det veldig moro sammen med lille SpøkElse og alt det rare hun er engstelig for. Han har allerede tenkt ut nye engstelige sider ved Else. Illustratør Per Vie har gitt vår lille bekymrede venninne et utseende og liv som vil få mange små munner til å trekke på smilet og fremkalle latteren.

Morten og Per står også bak boka ”Kua som ville bli farlig” på Bokbyen forlag.

Barnas bokbysommer er en solid bokbytradisjon som vi får til takket være god støtte fra Sparebanken Sør.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.