Abrahams barn, fjernsynsopptak i bokbyen!

-Nordic Stories vil lage Abrahams barn for TV. Vi er i gang! Kjetil Bang-Hansen, Stein Roger Bull og jeg selv har i dag avsluttet første utkast til TV-manus i tre episoder, skriver Svein Tindberg på Facebook. – Opptak blir i Tyrkia, Berlin, Tvedestrand, Jerusalem, Hebron, Jaffa etc, etc. i tre reiser om noen dager for å lete etter opptakssteder. Vi starter i Jerusalem.. med oss på turen har vi også vår fotograt og vår produser + Sidsel Wold og Trond Bakkevik. Utrolig. Så får vi se om NRK og andre vil være med på dette prosjektet. Det er velvilje overalt – så dette kan faktisk bli noe av!” skriver Svein Tindberg.ok.

 

-I bokbyen gleder vi oss til å ha samarbeid med Svein Tindberg igjen, sier daglig leder Solveig A. Røvik og prosjektleder Jan Kløvstad. I teaterforestillinga Abrahams barn, som Tindberg spilte for godt over 60 000 tilskuere landet rundt sa han:

…..Koranen er vakker, mytisk, poetisk. Men for meg er den så vanskeleg å forstå!

Og der sit eg i ein båt i Tvedestrand og irriterer meg over at det ikkje skal vere mogleg for meg å trenge inn i ei bok som er elska og forstått av 1,5 milliardar menneske. Vi høyrer så mykje om terror og sjølvmordsbombarar, men eg vil ha tak i det sopm er inni der. I lengslane, draumane. I hjartet.

Dagen etter går eg i land igjen og kjøper to bøker til, ein profetbiografi og ei Hadithsamling. Kona mi aner no kva slags ferie dette kjem til å bli, og ho kjøper denne (tar opp ei bok frå kofferten): Veien tilbåtførerprøven. Ja, nokon må jo styre denne båten…

Hadithar er hisSvein Tindberg foto Det Norske Teatrettorier om kva Muhammed gjorde og sa, profetbiografien er rett og slett ei historiebok. Litt sånn som Snorre skriv her heime. Så på eit antikvariat i Tvedestrand har eg nå kjøpt to bøker som begge er skrivne tre, fire hundre år før slaget på Stiklestad. Mmm. Ei god kjensle….

—————

-Vi var veldig takknemlige for den gode omtalen Svein Tindberg ga oss både på Det Norske Teatret og på turnéen med Riksteatret landet rundt, og hadde en veldig hyggelig prat med ham etter forestillingene i Arendal, sier Jan Kløvstad, som også hadde med en artikkel av Tindberg om Abrahams barn og bokbyen i Tvedestrand i boka ”Å bygge ein by på bøker” i vinter.

-Nå gleder vi oss til Svein Tindberg kommer tilbake til Tvedestrand og har med filmfolket. Det er hyggelig at bokhandlerne våre har bidratt så godt med inspirasjon og kunnskap da han laga teaterforestillinga Abrahams barn. Og fjernsynsfilmen vil nok nå ut til enda flere, sier Solveig A. Røvik.

Søk i artikler''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.