Turist i bokbyen

Velkommen til Region Arendal

Fra 1. januar 2014 har Tvedestrand kommune tatt over den lokale turistinformasjonen. send e-post til anette.pedersen@tvedestrand.kommune.no. Om kommunens turistinformasjon, se egen side.

Velkommen til oss i Bokbyen ved Skagerrak og på Bokhotellet Lyngørporten.

Om Bokbyen og samarbeidspartnere.

Vi kan tilby fellesprogram for Bokhotellet Lyngørporten, Næs jernverksmuseum og Bokbyen ved Skagerrak – send e-post til post@bokbyen-skagerrak.no

Vi har laget forslag til to alternative dagsopplegg. Bli gjerne lenger, det er nok å ta seg til. Ta kontakt på telefon 37 16 40 30 for mer informasjon. Disse opplegga blir stadig oppdatert.
Kombiner besøket i Bokbyen ved Skagerrak og på Jernverksmuseet

kl 10 Ankomst Næs Jernverksmuseum og Lunden romantiske park
Informasjonsfilm
Omvisning i de gamle produksjonslokalene med guide.

kl 12 Lunsj inkl. kaffe på Golfen Cafe, et hyggelig spisested for alle med en vakker beliggenhet like ved Næs Jernverksmuseum.

kl 13.30 Besøk i Bokbyen ved Skagerrak
Vandring i den koselige Sørlandsbyen med hyggelige forretninger, caféer, utstillinger, bruktbokutsalg og antikvariater i den gamle verneverdige bydelen i Tvedestrand. Det blir tid til handling på egen hånd.

Pris inkl. lunsj kr 220   Avhengig av gruppens størrelse kan vi anbefale følgende steder for en avslutning av dagen med middag: Vertshuset i Tvedestrand sentrum tlf. 47 90 92 72
Lyngørporten på Gjeving, 20 minutters kjøretur fra sentrum, tlf 37 19 80 00.

Spør om egen meny.

Kombiner besøket i Bokbyen ved Skagerrak med tur til Gjeving og Lyngør

Formiddagen i Tvedestrand. Start dagen med en vandring i den koselige Sørlandsbyen med hyggelige forretninger, cafeer, utstillinger, bruktbokutsalg og antikvariater i den gamle verneverdige bydelen i Tvedestrand. Det blir tid til handling på egen hånd.

Enkel lunsj i Tvedestrand

Pris inkl. lunsj kr 120

Tur til Gjeving og Lyngør
Skjærgårdscruise/øyvandring (alt fra 10 til 70 personer) Du kan oppleve en spennende del av den sørlandske skjærgården. Om en ønsker det kan det arrangeres servering om bord. Tokt med seilskute kan også arrangeres. Skjærgårdscruise kan kombineres med øyvandring på Lyngør. Lyngør er et av Europas best bevarte tettsteder. Guiden gir innblikk i lokalhistoriske begivenheter fra Lyngør storhetstid. Øysamfunnet er særeget med sine hvitmalte hus, tøffende skjekter og blankskurte svaberg.
Fra kr 2 000  pr time. Øyvandring med guide kr 65 pr person/minimum kr 900.

Dagen kan avsluttes med deilig middag på Bokhotellet Lyngørporten.

Bokhotellet Lyngørporten kan også tilby:
Matsession på kjøkkenet, Havfiske, Leirdueskyting, Teambuilding, Havrafting, Padling,
Hinderløype m.m.
Vi kan arrangere små uhøytidelige konkurranser på og i sjøen, og teambuildingsaktiviteter tilpasses ulike grupper. Be om eget tilbud på tlf. 37 19 80 00

 

 

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-laurdag heile året 1000-1700 (1500)

Bokbanken og Skagerrak Antikvariat, torsdag-laurdag vinterstid også Familia og Ex Libris, laurdag i tillegg Bjørndahls bokmølle. Sommarstid alle åpne 6 dagar, Bokbanken også søndag. Sjå detaljar under Bokutsalg og den enkelte butikk.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.