Samarbeidspartnarar

Bokbyen ved Skagerrak står på statsbudsjettet og får årlege løyvingar til arbeidet.

Sparebanken Sør har gitt oss tilskot til utvikling av nye heimesider, som er laga i samarbeid med Sør-Stangebye reklamebyrå. Banken gir oss også god økonomisk hjelp til barnas Bokbysommar.

Holt folkeakademi gir oss støtte gjennom tilskot frå Folkeakademias landsforbund og Agder folkeakademi. Folkeakademiet gir også støtte til andre arrangører i Tvedestrand, og ofte til samarbeidsarrangement for både barn og vaksne. Ta kontakt med sekretær Jan Kløvstad 91 80 82 56.

Vi får også årlig støtte frå Tvedestrand kommune og prosjektstøtte frå Aust-Agder fylkeskommune, Norsk Kulturråd, Norsk faglitterære forfatterforening, Norsk oversetterforening, Norsk Forfattersentrum, Nordisk Kulturfond, Letterstedtska föreningen, Nordisk informasjonskontor i Sør-Norge og fleire andre samarbeidspartnarar i enkeltprosjekt.

Lokale samarbeidspartnarar er Historielaget for Dypvåg, Holt og Tvedestrand, Kystkulturuka, Holt bygdekvinnelag, Tvedestrand bibliotek, Næs Jernverksmuseum, Tvedestrand fritidsklubb og flere andre organisasjonar og arrangørar.

Bokbyen ved Skagerrak er med i styringsgruppa for Sørlandets litteraturpris saman med fylkesbiblioteka i Aust- og Vest-Agder og biblioteka i Kristiansand og Arendal, og i referansegruppe for Agder Rundt – reiseleseåret 2012 som dei to fylkesbiblioteka åpna i Tvedestrand 6. januar 2012.

Bokhotellet Lyngørporten

Vi samarbeider nært med Bokhotellet Lyngørporten på Gjeving om arrangement, seminar, skrivekurs og festivalar, sjå www.bokhotellet.no . Forfattarar kan bu gratis på bokhotellet, ta kontakt med Jan G. Larsen på jan@bokhotellet.no. Det er bøker i alle fellesrom på bokhotellet, lokale bøker på alle rom (sider) og i alle hytter (kapittel). Sjå også om bokhotellet på YouTube. Filmsnuttane er laga av deltakarar i NHO-prosjektet Global Future, leiarkurs for innvandrarar.

Tvedestrand fjordhotell

fjordhotellet i sentrum har vi innreia 12 rom som forfattarrom. Der har vi bøker og informasjonsplakat om forfattarar som har ein viss tilknytting til bokbyen. Forfattarane er Vera Henriksen, Øyvind Thorsen, Øyvind Thorsen, Gunvor Hofmo, Lars Saabye Christensen, Øyvind Bjorvatn, Henrik Ibsen, Knut Hamsun, Arne Garborg, Jahn Otto Johansen, Gabriel Scott, Dikken Zwilgmeyer, Knud Knudsen. Bokbyen har ofte arrangement på Tvedestrand fjordhotell.

Også på spisestadane Terna Kafé i Hovedgata (gågata), Vertshuset og Tollboden ved brygga har vi litteraturarrangement.

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 10.00-16.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariat.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.