Bokbyer i verden

En bokby er en liten by eller tettsted der annenhånds og antikvariske bokutsalg er konsentrert. De fleste bokbyene har utviklet seg i tettsteder og mindre byer av historisk interesse eller av naturlig skjønnhet.

Bokbyen ved Skagerrak er medlem i International Organisation of Booktowns. Vi var også vertskap for den niande internasjonale bokbyfestivalen 2.-4. mai 2014. Jan Kløvstad var president i International Organisation of Booktowns 2012-2014 og styremedlem 2014-2016..

Den Norske Bokbyen i Fjærland Bokbyen i Mundal i Fjærland vart grunnlagd i 1995, og har eit titals utsal av ymse storleikar og opphav: ferjeventerom, fjøs, bank, fryseri og postlokale. Her er to store butikkar: Den norske bokbyen AS (som har fleire utsal), Straumsvågs Antikvariat, og fleire mindre som spesialiserer seg på ymse litteraturområde.

Hay-on-Wye Verdens første og største bokby finner du i Wales.

Wigtown Skottlands nasjonale bokby og vennskapskommune med Tvedestrand kommune.

Mellösa Bokens Stad i Mellösa är den första bokstad i Sverige. Det finns i dag cirka 50 bokstäder eller Booktowns runt om i världen. De flesta bokstäderna har utvecklats runt orter som har en rik historia. Alla är naturskönt belägna. Bokstäderna stimulerar till vandringar i vacker miljö där det också ges tillfällen till besök på bokcaféer och muséer. Turisterna stannar ofta kvar över natten i bondgårdar eller slott.
Vi har startat en bokstad för att kunna erbjuda människor det vi själva tycker allra bäst om, det vill säga böcker, tidningar, konst, möten, samtal och upplevelser av naturen, litteraturen, tiden och varandra.

Torup Vår nærmeste bokbynabo, på Nord-Sjælland.

Sysmää Den finske bokbyen.

Melaka i Malaysia.

Barnas Bokby – en by full av magiske øyeblikk, holder til midt i Lilleputthammer; en by anno 1930, i 1:4-dels størrelse. Vi har en boksamling på ca 12000 bøker fordelt i 5 av de små, lune trehus. Barnas Bokby er en litt annerledes bokby – med full satsning på bøker laget for barn fra 1900 og fram til i dag. I tillegg til bokbasen på 12000 2nd-hand-bøker, har vi en bokbybutikk der vi presenterer noe av det nyeste som er laget av norsk og utenlandsk barnelitteratur. Barnas bokby ligger midt mellom Bokbyen ved Skagerrak, Tvedestrand og Den Norske Bokbyen i Fjærland. Velkommen til sol, sommer, leik og en liten god bok på toppen!

Clunes ved Melbourne er en spennande gammel gullgraverby, som skal være vertskap for den internasjonale bokbyfstivalen i mai 2018.

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-laurdag heile året 1000-1700 (1500)

Bokbanken og Skagerrak Antikvariat, torsdag-laurdag vinterstid også Familia og Ex Libris, laurdag i tillegg Bjørndahls bokmølle. Sommarstid alle åpne 6 dagar, Bokbanken også søndag. Sjå detaljar under Bokutsalg og den enkelte butikk.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.