Kronprinsesse Mette-Marit besøker bokbyen 8. juni

HKH Kronprinsesse Mette-Marit Foto Slottet

I samband med at litteraturtoget kjem til Agder 7.  til 9. juni blir det omfattande program både i Gjerstad, Tvedestrand, Vennesla og Kristiansand.

På Gjerstad stasjon onsdag 7. juni  er Gunstein Bakke og Mirjam Kristensen med i programmet.  Kronprinsesse Mette-Marit besøker bokbyen og Dypvåg kirke torsdag 8. juni. Det blir omvising kl 1300 frå bysten av Knud Knudsen på Knud Knudsens plass via Øyvind Thorsens fotgjengarfelt og ned Hovedgata forbi antikvariata Tvedestrand bokhandel og antikvariat, ExLibris Antikvariat, den litauiske husflidsbutikken Art Stua , Bjørndahls Bokmølle, Locus Antikvariat og Tvedestrand Museum – Forvaltergården (som har sal av lokalhistorisk litteratur) til Holgata 2 der Nynorsk Antikvariat åpnar nye utsalet sitt 1. juli. Der blir Kronprinsesse Mette-Marit invitert inn for å sjå den store nysatsinga i bokbyen. Etter besøket der blir det vandring vidare ned Holgata, i Fritz Smiths gate bort til Bokbanken Antikvariat i Wrold Wroldsens gate 2. Der er hovudkontoret for bokbyen og Bokbyen Forlag. Kronprinsesse Mette-Marit vil få overrakt det aller første eksemplaret av bok nr 100 frå Bokbyen Forlag, praktverket Raet – Sørlandets Nasjonalpark. Undervegs vil ho også få to andre bøker frå Bokbyen Forlag. Ved den litauiske husflidsbutikken Art – Stua får ho Giedra Radvilavičiūtės I natt sover jeg ved veggen, og i Nynorsk Antikvariat skal ho både få smake nystekte munker servert av matbokforfattarane Siri Fossing og Ida M. Haugen og få praktverket En bit av Sørlandet, som dei to har gitt ut.

Alle antikvariata og Tvedestrand Museum-Forvaltergården er åpne, og vi inviterer alle som vil både til gatene og inn i antikvariata. Mens følget er i det nye antikvariatet i Holgata 2 er det berre plass til dei som er i det offisielle følger, men elles er alt åpent.

 

På kvelden er det stort program i Dypvåg kirke, der bardommens salmar og tru skapt av  Svein Ellingsen er tema. Songar og musikar Solveig Slettahjell framfører fleire av Ellingsens salmar, og alt ligg til rette for ei magisk oppleving i den over 800 år gamle kyrkja. Fellesrådet i Tvedestrand er vertskap, og konserten er åpen for alle som får plass.

Slottet melder også om programmet 9. juni:

«Litteraturtoget ankommer Vennesla stasjon formiddagen 9. juni. På det vakre biblioteket er forfatterne Wencke Mühleisen og Marie Aubert gjester på scenen.

Litteraturtoget avsluttes i Kristiansand, på Kristiansand Katedralskole Gimle, der Kronprinsessen møter forfatterne Gaute Heivoll og Bjarte Breiteig – som begge gikk på hennes egen videregående skole i Kristiansand.»

 

Søk i artikler

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-lørdag hele året
kl. 10.00-16.00 (15.00)

For åpningstider øvrige utsalg, se detaljer under Antikvariat.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.