Forfatterne i Hans Olav Lahlums krimfestival

Forfatterne 16.-18. februar 2018

Torkil Damhaug, Hans Olav Lahlum, Guttorm Eskild Nilsen (med ny lokal krimroman) og to-tre til.

Forfatterne 17.-19. februar 2017

Yrsa Sigurðardóttir , Lene Lauritsen Kjølner, Knut Nærum og Hans Olav Lahlum. Krimplott og boklansering av «Morder på kroken» ved Guttorm Eskild Nilsen. krimgudsteneste ved Eckhard Graune.

 

Forfatterne i 2016: 19-21. februar

Fredag 19. februar: kl 1800-2300 på Bokhotellet Lyngørporten med foredrag, samtalar og blodig middag.

Laurdag 20. februar startar med kriminell frukost på Bokhotellet kl 0900-1030, så plott på Kafé Terna i Tvedestrand sentrum kl 1100-1200 og vandirng langs krimbokhyllene i bokbyen. Frå kl 1400 til midnatt på Bokhotellet, medrekna middag med krimquiz og annan moro.

Søndag 21. februar kriminell frukost med forfattarane, formiddagsforedrag, –  og krimgudsteneste i Dypvåg kirke kl 1100. det er mykje kriminelt i det gamle testamentet.

Forfattarane er Tom Kristensen, Merete Junker, Yrsa Sigurdardottir,  Gunnar Staalesen og sjølvsagt Hans Olav Lahlum

I tillegg lagar Guttorm Eskild Nilsen plott i Tvedestrand sentrum laurdag 20. februar kl 1100. Bli med på å finne løysinga! Søndag 21. februar kl 1100  avsluttar sokneprest Eckhard Graune festivalen med krimgudsteneste i Dypvåg kirke – verdas einaste krimgudsteneste.

Forfatterne i 2015 – 20.-22. februar

Hans Olav Lahlum
(f. 1973) er historiker og forfatter. Han er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene (2008) og Slik jeg ser det nå (2008). Sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo har han skrevet Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009), og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011.
I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med krimromanen Menneskefluene. I 2011 kom Satelittmenneskene og i 2012 Katalysatormordet. Bøkene er solgt til flere land. I løpet av kort tid har Lahlum blitt en ettertraktet medie- og publikumsyndling. Han har blant annet vært en sentral aktør under Krimfestivalen, som de siste årene har blitt arrangert av Cappelen Damm i samarbeid med flere andre forlag.


Gard Sveen

 

(f.1969), bosatt i Enebakk, og debuterte med Den siste pilegrimen. Han er til daglig seniorrådgiver i Forsvarsdepartementet.

VINNER AV RIVERTONPRISEN 2013 OG GLASSNØKKELEN 2014!

Den siste pilegrimen er starten på en ny krimserie med politimannen Tommy Bergmann i hovedrollen.
Hjemmehjelpen ser at noe er galt da hun ankommer villaen i Holmenkollen. Porten er åpen. Hunden bjeffer ikke. Carl Oscar Krogh svarer ikke. Hun finner både hunden og eieren drept. Carl Oscar Krogh var en av de store motstandskjemperne under krigen. Funn på drapsstedet fører til at politiet mistenker at drapet kan ha noe med krigshistorien å gjøre. Få uker tidligere har noen medisinerstudenter funnet benrester i Nordmarka og politiet finner til slutt tre gamle skjeletter. Politietterforsker Tommy Bergmann er sta og egenrådig. Han trosser politiledelsen og søker etter en sammenheng mellom drapet og skjelettfunnet. Det viser seg at Krogh hadde vært en av den myteomspunne kaptein Kaj Holts nærmeste medarbeidere under krigen – og den siste som forsøkte å finne årsakene til Holts mystiske dødsfall i Stockholm sommeren 1945.

Jakten på Carl Oscar Kroghs morder blir et kappløp med tiden. I en labyrint av myter og løgn ledes Tommy Bergmann tilbake til en krig der sporene snart er visket ut, til en tid da sannheten var det første offeret, kjærligheten en slagmark og overlevelse den eneste æren.

Glassnøkkelen:
Glassnøkkelen er en årlig pris for beste kriminallitterære verk skrevet av en dansk, finsk, islandsk, norsk eller svensk forfatter. Prisen deles ut av Skandinavisk kriminalselskap.

Sagt om boken:
«… råsterk debut.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Sitrende debut … En spenningsroman som overgår det meste av romaner som er gitt ut på norsk så langt i år.»
Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Gard Sveen debuterer til 18 i stil.»
Rune Fjellvang, Romerikes Blad

 

Marit Reiersgård (f. 1965) er oppvokst i Lier utenfor Drammen.

Hun debuterte i 2012 med kriminalromanen Stolpesnø, som høstet svært fine kritikker.

Nå i 2014 kommer Jenta uten hjerte

To mysterier, onde intriger og skjebnesvangre fortielser.

Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs – dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde.

Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet.

To mysterier, onde intriger og intense følelser i konflikt, en sak der etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed vil trenge all sin dristighet og dype innsikt i menneskesinnets irrganger.

Jenta uten hjerte (2014) er den andre boka om politietterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed.

To mysterier, onde intriger og skjebnesvangre fortielser. Politietterforsker Verner Jacobsen ligger søvnløs ? dagen etter skal han begrave sitt eneste barn, en sønn død av kreft. Telefonen ringer, 14-årige Idunn Olsen er funnet drept i snøen ved den store obelisken ved steinbruddet i Lier. Mens Verner er på åstedet, får han melding om at bårebilen med sønnens kiste er stjålet og på vidvanke. Og snart begynner de første avhørene. Idunn hadde vært på vei fra en ungdomsfest dit politiet var innkalt. Ungdommene er merkelig tause om det som skjedde. Men blålysene går også i en annen retning denne tidlige vintermorgenen. Et hus like i nærheten av åstedet er nedbrent, og en eldre dame er omkommet. To mysterier, onde intriger og intense følelser i konflikt, en sak der etterforskerne Verner Jacobsen og Bitte Røed vil trenge all sin dristighet og dype innsikt i menneskesinnets irrganger.

 

 

Jørn Lier Horst

Vinner av Bokhandlerprisen 2011, og Rivertonprisen og den skandinaviske Glassnøkkelen 2012

Med sine spenningsromaner om politimannen William Wisting regnes nå Jørn Lier Horst som en av Norges fremste krimforfattere. Lier Horst har tidligere jobbet som etterforskningsleder i Larvik, og kjenner godt til både miljøet og metodene han skriver om. Han sluttet i politiet i 2013 for å kunne skrive på heltid. Handlingen i bøkene til Jørn Lier Horst er som hentet rett ut av en politimanns hverdag, både når det gjelder rutinene og dramatikken. Jørn Lier Horst er født 1970 i Bamble, og debuterte i 2004 med Nøkkelvitnet.

Han fikk Bokhandlerprisen for Vinterstengt i 2011. I 2012 mottok han Vestfold fylkes Litteraturpris, samt Rivertonprisen og prisen for beste skandinaviske krim, Glassnøkkelen.

Skjønnlitterære utgivelser for voksne

Hulemannen. Krim 2013
Jakthundene. Krim 2012
Vinterstengt. Krim 2011
Bunnfall. Krim 2010
Nattmannen. Krim 2009
Den eneste ene. Krim 2007
Når havet stilner. Krim 2006
Felicia forsvant. Krim 2005
Nøkkelvitnet. Krim 2004

Skjønnlitterære utgivelser for barn

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Sommerøya 2014
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Påskelilje 2014
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Solnedgang 2013
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Tordensky 2013
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Mørkemann 2013

Salg til utlandet

Hulemannen 2013
Polen, Slovakia, Storbritannia, Sverige,  Tyskland

Jakthundene 2012
Bulgaria, Danmark, Island, Japan, Makedonia, Polen, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Tyskland

Vinterstengt 2011
Danmark, Finland, Frankrike, Island, Makedonia, Polen, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland

Bunnfall 2010
Storbritannia, Thailand,  Danmark

Nattmannen 2009
Danmark

Når havet stilner 2006
Tyskland, Nederland

Felicia forsvant 2005
Tyskland, Nederland

Salg av barnebøker til utlandet

Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Påskelilje: Polen, Media Rodzina
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Solnedgang: Polen, Media Rodzina
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Tordensky: Polen, Media Rodzina
Detektivbyrå nr. 2: Operasjon Mørkemann: Polen, Media Rodzina

 

 

 

 

Forfatterne i 2014:

Hans Olav Lahlum

(f. 1973) er historiker og forfatter. Han er født i Mo i Rana og har vokst opp i Jektvik i Nordland, men har bodd på Gjøvik siden 1989. Lahlum debuterte med den kritikerroste boken Oscar Torp. En politisk biografi (2007). Siden har han utgitt Presidentene (2008) og Slik jeg ser det nå (2008). Sammen med Haakon Lie og Hilde Harbo har han skrevet Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket (2009), og i 2011 utga han Noen av oss har snakket sammen. I den spesielle biografien Et kvart liv. Håvard Vederhus 1989-2011 (2013), har Lahlum skrevet respektfullt om den unge lederen i Oslo AUF, som endte sitt alt for korte liv på Utøya 22. juli 2011.

I 2010 debuterte Lahlum som skjønnlitterær forfatter med krimromanen Menneskefluene. I 2011 kom Satelittmenneskene, i 2012 Katalysatormordet og i 2013 Kamelonmenneskene.  Bøkene er solgt til flere land.

I løpet av kort tid har Lahlum blitt en ettertraktet medie- og publikumsyndling. Han har blant annet vært en sentral aktør under Krimfestivalen, som de siste årene har blitt arrangert av Cappelen Damm i samarbeid med flere andre forlag.  I VGtv har hans att verdensrekort i langt intervju, og da Magnus Carlsen vant VM i sjakk var Lahlum en kunnskapsrik og populær kommentator i VGtv.

 

 

Chris Tvedt

Chris Tvedt

(f. 1954) er født i Bergen. Foruten juss har han studert diverse fag ved Universitetet i Bergen, blant annet litteraturvitenskap. Fra 1988 praktiserte han som advokat, men er nå forfatter på heltid. Tvedt har gitt ut fem kriminalromaner med advokathelten Mikael Brenne, og debuterte i 2005 med Rimelig tvil. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel.  Chris Tvedt skriver også sammen med kona si, Elisabeth Gulbrandsen . Den blinde guden av forfatterekteparet er omtalt slik fra forlaget:
«Førstebetjent Edvard Matre ved Kripos har fått to drapssaker i fanget. Problemet er at han ikke etterforsker noen av dem. Den ene fordi han ikke får lov. Den andre fordi han ikke vil. Et usedvanlig brutalt ran i Bergen ender med drap. Edvard Matre og hans team blir satt på saken. Sporene peker mot en gruppe voldelige høyreekstremister, men til Edvards store frustrasjon får han beskjed av PST om å holde fingrene av fatet. Samtidig må han slite med en gryende mistanke om at en av hans egne folk kan ha liv på samvittigheten.»

 

 

Trude Teige

Trude Teige (f. 1960) er utdannet oversetter og journalist. Hun har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2 siden starten i 1992. I 2002 debuterte hun med den historiske romanen «Havet syng», oppfølgeren «Lene seg mot vinden» kom to år senere. De to første krimromanene om TV-journalisten Kajsa Coren – «Noen vet» (2009) og «En hjelpende hånd» (2010) – fikk en flott mottakelse og vant mange lesere. «Svik» (2012) er den tredje boken om Kajsa Coren. Boken var nominert til Bokhandlerprisen 2012.

 

 

Tom Egeland

www.tomegeland.com »

Tom Egeland

Tom Egeland er født i Oslo i 1959. Han er ikke minst kjent for «Sirkelens ende» (2001) – «den norske Da Vinci-koden» – men har også skrevet thrillerne «Stien mot fortiden»/»Ragnarok» (1988), «Skyggelandet» (1993), «Trollspeilet» (1997), «Åndebrettet» (2004), «Ulvenatten» (2005) – som også er blitt film – og «Paktens voktere» (2007), der vi på ny møter hovedpersonen fra «Sirkelens ende», Bjørn Beltø. Også «Lucifers evangelium» (2009), vinner av Rivertonprisen, er en Bjørn Beltø-bok. «Fedrenes løgner» (2010) er Egelands første roman som ikke er krim, og boken ble nominert til Bokhandlerprisen. «Nostradamus’ testamente» (2012) er fjerde bok med arkeologen Bjørn Beltø. «Katakombens hemmelighet» (2013) er hans første ungdomsbok. Den er nominert til Arks barnebokpris 2013. Egelands bøker trykkes i stadig nye opplag og er oversatt til 21 språk – deriblant engelsk, fransk, tysk, italiensk, spansk, koreansk, japansk og kinesisk. Forfatteren har også skrevet barneboken «Piken i speilet». Tom Egeland har arbeidet i Aftenposten, der han var nyhetsjournalist, vaktsjef i aftenutgaven og nattredaktør i morgenutgaven. I 1992 ble Egeland redaksjonssjef i TV 2-nyhetenes Oslo-redaksjon. Han ble nyhetssjef i TV 2 i 2000. Fra 2006 har han arbeidet som fulltidsforfatter.

 

 

 

Anne Cecilie Remen

Anne Cecilie Remen (til høyre), her under bokBÅTtokt på Pers brygge i Lyngør.

Anne Cecilie Remen er journalist og vaktsjef i NRK, for tiden frontsjef for NRK.no. Hun har vært økonomiredaktør i NRK og reporter i Dagsrevyen, har jobbet mange år i Dagens Næringsliv og også vært i Aftenposten. «På direkten» (2011) er hennes debutroman. I 2014 kommer roman nr. 2, med emner blant annet fra Tvedestrandsområdet.

 

 

Kontakt oss

Bokbyen ved Skagerrak
Postboks 101
Wrold Wroldsensgt. 2
4902 Tvedestrand
Tlf. 37 16 40 30

post@bokbyen-skagerrak.no

Åpningstider:
Mandag-laurdag heile året 1000-1700 (1500)

Bokbanken og Skagerrak Antikvariat, torsdag-laurdag vinterstid også Familia og Ex Libris, laurdag i tillegg Bjørndahls bokmølle. Sommarstid alle åpne 6 dagar, Bokbanken også søndag. Sjå detaljar under Bokutsalg og den enkelte butikk.

TAKK TIL''En bokby er fantasi satt ut i praksis. La meg kalle antikvariatene og bokstedene for bokbyens gledeshus: Gleden over bøker, gleden i bøker, gleden av bøker. Når vi åpner dem, åpner de oss. Og som en bokby blir Tvedestrand større enn seg selv.''

Lars Saabye Christensen, åpningstale i Bokbyen ved Skagerrak, 28. juni 2003.

.